کود میکرو

مشخصات، قیمت و فروش کود آهن کلات ایرانی و خارجی

قیمت کود اهن

فروش کود آهن کلاته 6 درصد با ارتو ارتو 4.8 مناسب محلول پاشی و کود آبیاری. کود های آهن موجود در فروشگاه اینترنتی نیاز کشاورز از کیفیت بالا و قیمت مناسب برخوردار است.

شناخت  کافی از شرایط خاک و میزان جذب عناصر غذایی میتواند به تشخیص  به موقع کمبود عناصر غذایی کمک کند  تغذیه گیاهی در زمان مناسب و با کود های میکرو و ماکرو با کیفیت باعث افزایش عملکرد و کیفیت محصول می گردد. داشتن دانش کافی در زمینه تغذیه گیاهی و شناخت بهترین انوع کودهای موجود در بازار هزینه های تولید را کاهش داده و بهره وری را افزایش می دهد.

در صورتی که به موقع کمبود عناصر غذایی جبران نشود، رشد گیاه و عملکرد محصول به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد از طرفی استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی باعث ایجاد سمیت و از بین رفتن تعادل عناصر غذایی در گیاه و خاک می گردد. مشاورین نیاز کشاورز به شما کمک می کنند تا بهترین خرید را داشته باشید.

پیشنهاد نیاز کشاورز به شما کود آهن فروپلکس 48  با قابلیت مصرف خاکی و  سیستم آبیاری می باشد این کود صد در صد خارجی و از کیفیت بالایی برخوردار است.

برای خرید کود آهن فروپلکس با شماره  09174843591 تماس بگیرید.

 

کود آهن

چرا نیاز به  آهن برای گیاه بسیار ضروری است؟

آهن در انتقال عناصر مهم در گیاه نقش مهمی ایفا می کند   عنصر آهن باعث می شود تا اکسیژن به سرتاسر گیاه انتقال یابد و فرایند فتوسنتز به خوبی انجام شود کمبود اکسیژن در گیاه باعث زردی در برگ ها و در حالت شدیدتر توقف رشد و در نهایت خشک شدن گیاه میشود.

 

فواید مصرف کود آهن

کمبود آهن در خاک یکی از مشکلات اساسی خاک های آهکی و مناطق خشک و نیمه خشک است. به دلیل اهمیت بالای عنصر آهن در گیاه کود آهن یکی از انواع پرمصرف در بین کودهای میکرو است. مصرف کود آهن علاوه بر افزایش سطح سبز گیاه در افزایش کیفیت و عملیکرد محصول نیز موثر است.

 

افزایش فتوسنتز در گیاه

کود آهن یکی از مهمترین عناصر غذایی میکرو است که در تولید کلروفیل و فعال سازی آنزیمهای موثر در فتوسنتز و تنفس گیاه نقش دارد. با مصرف کود آهن در خاکهایی که با کمبود مواجه هستند مقاومت گیاه در برابر آفات و بيماري ها، و سرمازدگي بهاره و زمستانه را افزایش می دهد و ریشه زایی گیاهان، پنجه زنی، و شاخص سطح برگ گیاهان را تحت تاثیر قرار می دهد که در نهایت با افزایش سبزینگی گیاه تعداد میوه و دانه، سایز میوه افزایش می یابد. با مصرف به موقع کود آهن می توان از ریزش میوه و گل جلوگیری کرد.

 

دلایل کمبود آهن در خاک

خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک بر جذب کود آهن تاثیر می گذارد. برای تعیین نوع کود آهن مصرفی و مقدار مورد نیاز  لازم است از از خصوصیات خاک مزرعه شناخت کافی داشته باشید. حد بحرانی عنصر آهن در خاک های اهکی بین 2/5-تا 4/5 پی پی ام است در صورتی که آهن خاک کمتر از 2/5 باشد گیاه دچار مشکل می شود.

 

چه عواملی بر کمبود آهن در خاک تاثیر می گذارد؟

  • فشرده شدن خاک باعث افزایش CO2 خاک می گردد. در حضور آهک در خاک بی کربنات تولید شده که باعث افزایش PH خاک می گردد اغلب خاک های ایران به جزء نقاط پرباران PH بالایی دارند. بالا بودن PH خاک  مانع از جذب عناصر غذایی خصوصاً عناصر میکرو می شود.
  • یکی دیگر از دلایل کمبود آهن در خاک بالا بودن میزان کربنات آب آبیاری است. کربنات موجود در آب باعث افزایش کربنات خاک شده و به دنبال آن جذب آهن با مشکل مواجه می گردد در این شرایط استفاده از کود آهن با عوامل کلات کننده جذب بهتری دارد.
  • در خاک های سبک و شنی به دلیل آبشویی، کمبود عناصر غذایی نسبت به خاک های سنگین  بیشتر قابل مشاهده است.
  • با مصرف بی رویه کودهای مرغی و کودهای دامی نپوسیده به دلیل بالا بودن PH و EC آنها، شرایط شیمیایی خاک تغییرات یافته و جذب عناصر غذایی را با مشکل مواجه می‌کند. بهتر است به جای استفاده از کودهای مرغی و دامی نپوسیده از کود کمپوست یا ورمی کمپوست استفاده شود.  کود کمپوست و ورمی کمپوست با کیفیت، به دلیل اینکه شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک را بهبود می دهد می تواند باعث افزایش جذب عناصر غذایی خصوصاً عناصر میکرو شده و بستر ایده آلی برای رشد ریشه گیاه فراهم کند.
  • سرد بودن دمای خاک همچنین ماندابی زیاد باعث کاهش جذب آهن از خاک می شود. در این شرایط حتی با وجود درصد بالای آهن در خاک، جذب با مشکل مواجه می شود
  • غلظت بالای برخی عناصر در خاک مثل روی، منگنز و مولیبدن باعث ایجاد رقابت شده و جذب آهن را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • مصرف برخی کود ها می تواند در افزایش یا کاهش جذب آهن موثر باشد به عناون مثال مصرف کود آمونیم باعث افزایش یون هیدروژن در اطراف ریشه شده و در نتیجه PH خاک کاهش می یابد به دنبال آن جذب آهن بهتر انجام می شود. بر عکس با مصرف کود نیترات میزان OH (هیدروکسیل) خاک افزایش یافته که با کاهش حلالیت آهن  جذب آن نیز کاهش می یابد.
  • در زمینهایی که کشت مداوم و متراکم انجام می شود عناصر غذایی در خاک به شدت کاهش می یابد در صورت عدم جبران عناصر از دست رفته، گیاه به شدت دچار کمبود عناصر غذایی می شود. بهره برداری بیش از حد حاصلخیزی خاک را کاهش داده همین موضوع هزینه‌های تولید در سال‌های بعد را افزایش می‌دهد.

چه عواملی بر بهبود جذب آهن از خاک موثر است؟

افزایش تهویه خاک میتواند باعث افزایش جذب آهن می گردد. در خاک های سنگین به دلیل افزایش بی کربنات و افزایش تثبیت آهن جذب آهن به شدت کاهش می‌یابد استفاده از کودهای دامی و مرغی به دلیل افزایش PH و EC خاک جذب عناصر غذایی خصوصاً عناصرمیکرو را کاهش می دهد.

چه مکانیسم های در جذب آهن در خاک های آهکی موثر است؟

گیاه قادر به جذب آهن به شکل Fe2  و Fe3 از طریق مکانیسم های زیر جذب می کند

  • مکانیسم کلاته شدن: گیاه در این روش ترکیب سیدروفورها را آزاد می کند و به عنصر آهن می چسبد در این حالت حلالیت آهن افزایش یافته و جذب بهتر انجام می شود.
  • آزاد سازی پروتون : در این مکانیسم H+ از ریشه گیاه آزاد می شود که با افزایش هیدروژن، PH محیط ریشه کاهش یافته و در نهایت حلالیت آهن افزایش می یابد.

 

علائم کمبود آهن در گیاه

کمبود آهن در گیاه به صورت زردی بین رگبرگها ایجاد می شود به طوری که رگبرگها سبز و فاصله بین رگبرگها زرده روشن است.

در ابتداعلائم کمبود آهن در برگ های انتهایی شاخه ها و سرشاخه ها ایجاد شده و  در صورتی که کمبود شدید باشد زردی به تمام برگها سرایت کرد و در حالت شدیدتر حاشیه برگها قهوه ای شده و در نهایت  ریزش برگ ها  در اثر کمبود شدید آغاز می شود. در صورتی که به موقع کمبود آهن برطرف نشود بر رشد رویشی و عملکرد میوه تاثیر گذاشته  تحت تاثیر قرار می دهد

نکته مهم اینکه برخی از گیاهان به کمبود آهن حساسیت بیشتری داشته و علائم کمبود آهن در آنها زودتر بروز می کند به عنوان مثال درخت به و سیب به کمبود آهن حساس تر است.

 

علائم کمبود آهن

انواع کود آهن

کود آهن در بازار از نظر نوع و کیفیت بسیار متنوع می باشد. کودهای آهن به صورت خالص و یا در برخی موارد به صورت ترکیب با برخی عناصر تولید می شود.

 

1-کود سولفات آهن

سولفات آهن موجود در بازار به صورت آبدار و بدون آب عرضه می شود سولفات آبدار خلاصه ۱۸ درصد و سولفات بدون آب خلوص ۲۰ درصد دارد به دلیل وجود گوگرد در سولفات آهن ph خاک کاهش یافته و شرایط  بهتری را برای جذب آهن  فراهم می کند.

مصرف کود سولفات آهن  برای درختان  به صورت چالکود می باشد  بهترین مکان برای چالکود  یک سوم انتهایی سایه انداز درخت  و محل فعالیت ریشه ها می باشد  چاله ها بایستی در مسیر جریان آب یا در زیر قطره چکانها قرار بگیرد

برای اثرگذاری بیشتر سولفات آهن همراه با کودهای آلی خصوصاً کمپوست یا ورمی کمپوست مصرف شود.  استفاده از کود های آلی از رسوب آهن جلوگیری می کند و جذب آهن را افزایش می‌دهد.

بهترین اثر سولفات آهن در خاکهای با PH خنثی استفاده شود در صورتی که  خاک مزرعه PH بالایی دارد  بهتر است از کودهای کلاته استفاده شود

 

نحوه مصرف سولفات آهن

 

روش مصرفمقدار مصرف
محلول پاشی در باغاتسه تا پنج در هزار
محلول پاشی در مزارعسه تا چهار در هزار
چالکود در باغات400 تا 800 گرم برای هر درخت( بسته به سن درخت)

 

 

2-کود آهن کلاته

عنصر آهن زمانی که در تماس با برخی عناصر قرار می گیرد رسوب می کند. برای رفع مشکل تثبیت و رسوب آهن کود آهن کلاته تولید شد. کود آهن کلاته  به شکلی است که در تماس با سایر عناصر مشکلی برای جذب آن ایجاد نمی کند.

 

3-کود آهن سکسترن

کود آهن سکسترون به دلیل داشتن دو ایزومر ارتو  پارا و اورتو اورتو ترکیب متعادلی ایجاد کرده و بعد از مصرف به سرعت اثر خود را می گذارد و این اثر برای بلند مدت نیز باقی می ماند.

کود آهن سکسترون به شکل میکروگرانول است و در خاک های قلیایی به راحتی جذب گیاه می شود این نوع کود حلالیت بالایی دارد و در سطح خاک به طور یکنواخت توزیع می گردد.

 

برخی از انواع کود های آهن موجود در بازار

1- کود آهن گرین 6%

  • رفع سریع کمبود آهن در گیاه
  • بالا بودن سرعت جذب
  • افزایش رشد گیاه
  • پایداری بالا در خاک های قلیایی
  • افزایش سبزینگی گیاه
  • افزایش عملکرد و کیفیت محصول

 

کود آهن گرین

2-کود آهن میکرو هاس ۱۳%

مزایای کود آهن میکرو هاس ۱۳%

  • بالا بودن درصد عنصر آهن
  • مناسب کشت هیدروپونیک
  • درصد خلوص بالا
  • قابلیت محلول پاشی دارد
  • حلالیت بالا

3-کود آهن فری لن والگرو ۶%

ایزومر ارتو بیشترین پایداری در خاک دارد کود آهن فریلن والگرو  دارای 4/8  درصد ارتو ارتو دارد  و به دلیل پایداری بالا ماندگاری بالایی در  خاک دارد  در طول فصل رشد جذب ریشه گیاه میشود.

کود آهن فرلن

 

4- کود مایع آهن بیو هگز ایرون

  • قدرت جذب از طریق برگ و ریشه
  • جذب بالا درخاکهای آهکی

 

5- کود آهن پرینوا 6 درصد

کود آهن پرینوا 6 درصد به صورت EDDHA کلات شده  100 درصد محلول در آب است

کود آهن پرینوا

مزایای استفاده از کود آهن پرینوا

  • پایداری بالا در خاک های اسیدی
  • قابلیت استفاده به صورت کود آبیاری مصرف خاکی و محلول پاشی

6- کود آهن فرومیتو

  • حاوی ۶ درصد آهن قابل جذب
  • ۱۰۰ درصد قابل حل در آب
  • کلات شده به صورت EDDJSA
  • جذب بالا در خاک های قلیایی
  • مناسب مصرف کود آبیاری و مصرف خاکی

 

7-کود آهن مایع گرین گروت

  • تهیه شده از مواد آلی
  • مناسب انواع گیاهان زراعی و باغی

 

8- کود آهن اسپانیایی دیپ گرین

کود آهن دیپ گرین حاوی  ۶ درصد آهن و ارتوارتو 4.8 می باشد.

 

9- کود آهن زیگورات

  • کود آهن زیگورات دارای ۶ درصد آهن
  • کلات شده به صورت EDDHA
  • ارتو ارتو ۴.۸ دهم درصد

 

10 – کود آهن آلمانی زیگلر

  • استفاده به صورت مصرف خاکی و کود آبیاری
  • مناسب انواع گیاهان زراعی، باغی  و گیاهان زینتی
  • قابل استفاده در خاکهای آهکی و قلیایی
  • به دلیل فرم ارتو ارتو بالای آن پایداری بالا و جذب سریعی دارد

چند نکته در زمان مصرف کود آهن

1- با توجه به نحوه مصرف (محلول پاشی، کود آبیاری یا مصرف خاکی ) کود مناسب را انتخاب کنید

2- از مصرف کود آهن با سموم شیمیایی اداره فلزات سنگین و ترکیبات مسی است خودداری کنید

3- از  اختلاط کود  آهن  کلات شده با کودهای فسفره خودداری کنید

4- در خاک های شنی و سبک مصرف خاکی کود آهن طی حداقل دو مرحله انجام شود

5- قبل از اختلاط با کود ها و سموم شیمیایی در سطح کم تست شود

نحوه مصرف کود آهن

کود آهن کلاته به صورت EDDHA  و EDTA تولید می شود که هر کدام خصوصیات خاص خود را دارد. کلات EDTA برای PH  های اسیدی(3-6)، کلات DTPA برای PH های نزدیک به خنثی (6تا5/6) و کلات  EDDHA برای PH  های قلیایی (6تا10) مناسب است.

 

محلول پاشی کود آهن

در زمان کمبود آهن کمرنگ شدن برگها به دلیل کاهش میزان کلروفیل برگ اتفاق می‌افتد  در خاک هایی که PH بالایی دارند آهن به راحتی تثبیت  شده و از دسترس ریشه گیاه خارج می شود.  بهتر است کمبود عنصر آهن را از طریق  محلول پاشی جبران کنیم.  البته مصرف کود آبیاری به فرم های سولفات آهن یا کلاته برای خاکهای آهکی نیز توصیه می شود.

 

مصرف کود آهن به صورت چالکود

کود آهن کلات شده و سولفات آهن به صورت چالکود برای درختان قابل استفاده است محل چالکود بهتر است در یک سوم انتهایی سایه انداز قرار گیرد. سولفات آهن برای خاک های با PH خنثی مناسب است و درصورتی که PH  خاک بالا باشد بهتر است از کود آهن کلاته استفاده شود.

 

مصرف کود آهن در گیاهان زینتی و آپارتمانی

در صورتی  که گیاهانه آپارتمانی و زینتی نیاز به آهن داشته باشند بهتر است از کودهای مایع جهت رفع کم بود استفاده کنید اسپری کردن کود یکی از راه های سریع برای جبران کمبود آهن است در صورتی که گیاهان حساس و گرانقیمتی دارید  بهتر است  بستر مناسبی برای رشد ریشه فراهم کنید. اگر خاک گلدان زهکشی مناسب و ماده آلی بالایی داشته باشد می توان گفت بستر  ریشه  شرایط ایده‌آلی برای رشد  و جذب عناصر غذایی دارد.  تامین بستر مناسب برای گیاه راهکاری بلند‌مدت در تامین عناصر غذایی گیاه است.  آبیاری به موقع و به میزان نیاز  نیز شرایط بهتری برای جذب عناصر غذایی  فراهم می کند.

کمبود اهن در گیاهان زینتی

مقدار مصرف کود آهن به صورت خاکی

  • درختان جوان 20 گرم برای هر درخت
  • درختان ثمری 40 تا 100 گرم
  • گیاهان زراعی ۲ تا 4 کیلوگرم
  • گیاهان زینتی 2 تا 5 گرم در مترمربع
  • درختچه ها ۵ تا 2۰ گرم
  • محصولات گلخانه ای 200 تا ۴۰۰ گرم برای هر متر مربع
  • سبزی و صیفی ۲ تا ۴ کیلوگرم در هکتار

 

نکته مهم:  میزان مصرف کود آهن بسته به  نوع کود آهن، کیفیت کود، بافت خاک، نوع گیاه سن درخت شدت کمبود و میزان آب آبیاری متغیر بوده  قبل از مصرف با کارشناسان نیاز کشاورز جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید.

 

نقش آهن در گیاه

  • در ساختار آنزیم سیتوکروم شرکت دارد
  • وجود آهن در تنفس گیاه و فعالیت های اکسید و احیا ضروری است
  • افزایش سبزینگی گیاه نقش مهمی ایفا می‌کند
  • به طور غیر مستقیم با افزایش سطح سبز در رشد رویشی و گلدهی و همچنین افزایش عملکرد موثر است.

علائم کمبود آهن در گیاهان مختلف

به دلیل عدم تحرک آهن در گیاه علائم کمبود ابتدا در برگهای جوان انتهای شاخه ظاهر می شود و در حالت شدید علائم کمبود در سراسر گیاه قابل مشاهده است.

 

کمبود آهن در غلات

غلات نسبت به کمبود آهن در خاک تا حدودی مقاوم بوده و به ندرت نسبت به کمبود واکنش نشان می دهد علائم آن به صورت زردی بین رگبرگهای  جوان یا کلروز قابل مشاهده است.

کمبود اهن در غلات

کمبود آهن در درختان

برخی از درختان مثل گلابی و به حساسیت بیشتری نسبت به کمبود آهن نشان می دهد. گلابی  در شرایط کمبود آهن برگها سفید و رگبرگ ها زرد می شوند در صورت کمبود شدید علائم به صورت سوختگی در حاشیه برگها ظاهر می شود.

 

 مصرف کود آهن  در مرکبات

کمبود آهن در مرکبات میتواند به دلیل کمبود آهن در خاک با کاهش دما ایجاد شود. کاهش دمای خاک در پاییز و زمستان باعث کاهش فعالیت ریشه ها  می گردد  در این شرایط جذب آهن از طریق ریشه کاهش می یابد کمبود آهن  در مرکبات ابتدا برگهای جوان زرد و در حالت شدیدتر به سفید  تغییر می یابد یکی دیگر از دلایل کمبود آهن PH بالا یا زهکشی ضعیف است در خاک هایی که کمبود آهن در اثر PH بالا  ایجاد می شود برای حل بلند مدت این مشکل بایستی PH  خاک را  کاهش دهیم.

کمبود آهن در مرکبات

قیمت کود آهن ایرانی و خارجی

فروشگاه اینترنتی نیاز کشاورز تلاش دارد بهترین انواع کود آهن ایرانی و خارجی و انواع کود های ریز مغذی ها را با  کیفیت بالا و قیمت مناسب به شما معرفی کند جهت اطلاع از قیمت کود آهن موجود در فروشگاه  نیاز کشاورز با ما در ارتباط باشید.

 09171531303

09174843591

                                                                                            مهندس بیگی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *